Nakupovanie na Slovensku je najvýhodnejšie

Úvod BLOGVýhodné nákupy v Číne?

výhodné nákupy v číne? Nákupy v čínskych e-shopoch sa už stali bežnou praxou.

Je to lacné, aj dopravu mám zadarmo a celkovo je to veľmi výhodné. Nebudem predsa kupovať 2 krát drahšie tu na Slovensku a podporovať tak nenažraného podnikateľa. Radšej využijem možnosť ušetriť a kúpim to priamo v Číne. No nie? 


Skúsme na chvíľu predpokladať, že v Číne sa dá nakúpiť rovnako kvalitný tovar ako v SR. Neriešme ani fakt, že čínsky predajca má výrazne nižšie odvody so mzdy za zamestnanca, či poplatky do kadejakých fondov a tak aj neporovnateľne nižšie náklady. To všetko mňa, ako kupujúceho predsa nezaujíma, ja chcem ušetriť a nebudem platiť viac, keď môžem platiť za rovnaký tovar oveľa menej. 
Súhlasím, avšak som za fér prístup. Nemám najmenší problém s tým, ak niekto nakupuje priamo v Číne a obchádza tak distribučný reťazec. Je predsa právom každého človeka, aby svoje zarobené peniaze minul ako uzná za vhodné. 


V tomto bode prichádza na rad rovnosť a férový prístup. Keď šetrí jedna strana, musí mať rovnakú možnosť aj druhá. Očakávam teda, že šetrenia chtiví jedinci pokorne príjmu, keď aj ja ako miestny zamestnávateľ uplatním svoje právo ušetriť a namiesto zbytočne drahého Slováka zamestnám o polovicu lacnejšieho Ukrajinca. Veď je to také výhodné. Nebudem predsa podporovať "nenažraného Fera" a platiť mu 2 krát viac ako Ukrajincovi keď môžem ušetriť. A že má Slovák omnoho vyššie životné náklady? Tak ako šetrivcov netrápi, že slovenský podnikateľ má mnohonásobne vyššie náklady v porovnaní s čínskym, mňa predsa nemusia zaujímať náklady na život slovenského zamestnanca. 


Ak sa vám vízia takejto reality nepozdáva, tak pred každým nákupom premýšľajte. Keď totiž utratíte peniaze u malého predajcu na Slovensku, nepomáhate tým generálnemu riaditeľovi k novej vile, ale malému Miškovi k novým kopačkám a Zuzke zas k jej vysnívaným topánkam. 
Lacný a výhodný nákup totiž ani zďaleka nie je to isté.


Branislav Drozdík

Copyright 2016 - 2024 © Náplne pre tlačiarne za skvelé ceny! Lacné tonery, atramenty, cartridge, papier.