Plnenie tlačových kaziet je ekologické

Úvod BLOGRiešenie problémov pri plnení

Plnenie atramentových kaziet je ekologické a zároveň šetrí Vašu peňaženku. Do plnenia kazety investujete len zopár centov, nič však nie je bez problémov. Pri plnení môže nastať množstvo komplikácii, ktoré neskúseného užívateľa často odradia.
Tu je zopár príkladov bežných problémov, na ktoré môžete pri plnení kazety naraziť a ich riešenia.


Čo robiť keď...


Kazeta Canon po naplnení bliká a odmieta tlačiť.
Stlačte na tlačiarni tlačidlo RESET (trojuholník v krúžku) na 10 sekúnd.
Vypnete tak sledovanie stavu atramentu v kazetách a tlačiareň začne tlačiť.


Z kazety po naplnení vyteká atrament.
Nasajte do striekačky prebytočný atrament, alebo položte kazetu na papierovú vreckovku. Vreckovka prebytočný atrament odsaje.


Kazeta pri tlači fotiek vytlačí len polovicu strany.
Prečistite otvor privádzajúci vzduch do kazety. Obvykle sa nachádza pod nálepkou vo vrchnej časti kazety. K tomuto ovoru vedú kanáliky pod nálepsou. Niekedy na vyriešenie problému stačí odstrániť nápepku.


Cartridge po naplnení tlačí iba polovicu písmen, alebo robí pásy.
Trysky kazety sú nepriechpodné, treba ich vyčistiť. Na čistenie použite čistiacu kvapalinu. V prípade núdze postačí, ak viečko od zaváraniny naplníte teplou vodou a kazetu ponoríte tryskami nadol. na cca 30 minút.


Kde sa nachádza ktorá farba v kazete?
Výrobcovia na nálepkách rozmiestnenie farieb neuvádzajú. Pred plnením je preto dôležité uistiť sa o správnom rozmiestnení farieb. Najľahšie zistíte reálne rozmiestnenie farieb v kazete tak, že trysky kazety utriete papierovou vreckovkou. Na vreckovke zostanú tri farebné pruhy, ktoré Vám bezpečne prezradia kde sa ktorá farba nachádza.


Koľko trvá, kým čistiaca kvapalina rozpustí zaschnutý atrament?
V prípade, že je atrament zaschnutý iba na tryskách, čistiaca tekutina pôsobí takmer okamžite. Ak sa jedná o kazetu zaschnutú niekoľko týždňov, nechajte čistič pôsobiť 24 hodín.


Koľkokrát sa dá cartridge naplniť?

Cartridge zvyčajne vydrží 5-7 tlačových cyklov. Všetko však závisí od podmienok, v ktorých kazeta fungovala. Životnosti prospieva kvalitný atrament a pravidelná tlač. Zjednodušene sa dá povedať, že čím viac catridge tlačí, tým dlhšie vydrží. Úplne najlepšie je nečakať kým sa atrament spotrebuje a kazetu dopĺňať priebežne.


Koľko výtlačkov urobí atramentová kazeta?
Všetko závisí od objemu atramentu. Výrobcovia udávajú počet výtlačkov pri 5% pokrytí strany, čiže asi 10 riadkov textu. Takáto nezmyselná norma samozrejme nevyjadruje reálnu výťažnosť kazety. Reálny počet výtlačkov si môžete ľahko odvodiť od objemu atramentu v kazete. Všeobecne platí, že 1ml atramentu stačí na cca 30 normálne (nie 5%) potlačených strán textu formátu A4. Kazeta s objemom 10ml Vám teda vytlačí približne 300 strán.


Reset tlačiarne HP

Vačšina tlačianí HP spolupracuje s recyklovanými kazetami bez problémov. Občas sa ale vyskytne situácia, kedy odmieta naplnenú kazetu prijať s hláškou "kazeta je prázdna". V takomto prípade pomôže reset tlačiarne HP. Návod ako reset vykonať nájdete v tomto videu. 


Copyright 2016 - 2024 © Náplne pre tlačiarne za skvelé ceny! Lacné tonery, atramenty, cartridge, papier.