Tlačovú kazetu naplníte za pár centov.

Úvod BLOGRecyklovať sa oplatí!

prázdny cartridhe nevyhadzujteRecyklácia použitých vecí je najlepšou ekologickou voľbou, pretože k prírode je najpriaznivejší ten produkt, ktorý sa nevyrobí.  


Toto pravidlo platí takmer vždy, náplne do tlačiarní nevynímajúc. Okrem šetrného prístupu k životnému prostrediu, prináša napĺňanie spotrebovaných tlačových kaziet obrovskú finančnú úsporu. Napríklad čierna atramentová kazeta HP652 stojí minimálne 12€ a v kazete je zhruba 10ml atramentu na približne 360 strán. Balenie 100ml kvalitného čierneho atramentu stojí 4,90€ vrátane pomôcok na plnenie. Jedno plnenie spotrebovanej kazety Vás teda bude stáť iba 0,49€, čo je menej ako 5% ceny novej kazety. Samozrejme žiaden výrobca nevyrába kazety, aby sme ich plnili. Výrobca chce pochopiteľne predať čo najviac nových kaziet a preto sa snaží obmedziť ich životnosť na minimum. Pred 10 rokmi vydržala jedna originálna kazeta bez problémov 10 tlačových cyklov. V súčastnosti je to 3-5 plnení kým príde k poškodeniu kazety, či k zlyhaniu čipu. Napriek tomu aj tri ušetrené kazety predstavuje úsporu blížiacu sa k sume, ktorú zaplatíte za novú za novú tlačiareň. 


Výrobcovia sú si toho vedomí a tak sa snažia zákazníkov odradiť od plnenia aj šírením rôznych mýtov. Asi najrozšírenejší mýtus je, že naplnená kazeta poškodzuje Vašu tlačiareň. 


Pravda je taká, že v prípade plnenia kazety osadenej tlačovou hlavou, nemá ako dôjsť k poškodeniu tlačiarne, pretože prípadná poškodená tlačová hlava je na kazete a teda je vymenená vždy spolu s novou kazetou.. 
Čo ak budete plniť kazety typu HP655, či Canon PGI570? Tieto kazety sú iba zásobníkmi na atrament a tlačová hlava je pevnou súčasťou tlačiarne. Ak by došlo k poškodeniu tlačovej hlavy osadenej v tlačiarni, jej výmena stojí nezriedka viac ako celá nová tlačiareň. V takomto prípade by bolo poškodenie tlačovej hlavy veľmi drahou "úsporou". 
Z mojich skúseností za posledných 17 rokov plynie, že alternatívny atrament, akokoľvek kvalitný,  opotrebúva tlačovú hlavu viac ako originálny atrament. Aj originálny atrament tlačovú hlavu opotrebúva, ibaže pomalšie ako ten alternatívny. Opotrebovanie tlačovej hlavy, spôsobené používaním alternatívneho atramentu, sa prejaví po asi 25 cykloch. 
A teraz trocha matematiky. 
25 kompletných originálnych tlačových sád kaziet Canon PGI570/CLI571 - 1250€ (50€ za sadu piatich kaziet). 25 naplnených sád kaziet Canon PGI570/CLI571 - 62,50€ (2,50€ za plnenie sady piatich kaziet). To predstavuje rozdiel takmer 1200€! 
Aj keby sa Vám kvôli plneniu pokazila tlačiareň po každom 10. cykle (úspora by teda bola "iba" 475€), stále ušetríte peniaze na niekoľko nových tlačiarní tým, že nekupujete originálne náplne. 


Naplnený cartridge je tou najlepšou alternatívou nie len pre životné prostredie, ale aj pre Vašu peňaženku. 


Branislav Drozdík

Copyright 2016 - 2024 © Náplne pre tlačiarne za skvelé ceny! Lacné tonery, atramenty, cartridge, papier.