Recenzia tlačiarne Epson Expression Home XP-2150

Úvod BLOGEpson XP-2150 recenzia tlačiarne

Užívateľská recenzia tlačiarne  Epson Expression Home XP-2150

Epson XP2150

 

Hneď na úvod....túto tlačiareň jednoznačne ODPORÚČAM

 

Kúpou tlačiarne Epson XP2150 získate kvalitnú tlač a nízke náklady. Na inštaláciu nepotrebujete kábel, tlačiareň má wi-fi modul. Ideálne je použiť na inštaláciu priložené CD s ovládačom. Keď Vás tlačiareň po inštalácii vyzve na aktualizáciu ovládača, túto možnosž ignorujte. Aktualizácia by mohla spôsobiť komplikácie s používaním alternatívnych tlačových kaziet. 

 

Tlačiareň Epson Expression Home XP-2150 využíva 4 oddelené zásobníky, čo pozitívne vplýva na cenu tlače. Do testovanej tlačiarne som osadil hned na úvod alternatívne kazety z našej ponuky. V procese inštalácie tlačiareň túto skutočnoť zaregistrovala a zobrazila upozornenie o použití neoriginálnych náplní. Viac už ale neprotestovala tlačí bez komplikácii. 

 

Inštalačný proces prebieha jednoducho, stačí sledovať pokyny na monitore, prípadne piktogramy na pribalenom návode. Ak chcete tlačiareň využívať na viacerých počítačoch s (testované s WIN10), stačí ju nainštalovať prostredníctvom wi-fi iba raz. Na každom ďaľšom PC tlačiareň len jednoducho vyhľadáte a pridáte. 

 

Kvalita tlače je skvelá, ale to už dnes platí v podstate o každej tlačiarni. Dôležité je, že môžete používať alternatívne náplne doslova za pár eur a to v prípade tlačiarne za 65-70€ rozhodne nebýva zvykom. V tejto cenovej kategórii obvykle platí, že cena nových náplní sa rovná cene tlačiarne. V tomto prípade však dáte za všetky 4 tlačové kazety menej ako 12€ a vytlačíte na nich niekoľho stoviek bežných strán.

 

Rýchlosť tlače a kopírovania neprekvapí, ani neodradí. Deklarovaných 8 strán za minútu zvláda s prehľadom. Mierne spomalenie m§že nastať u prvej stránky pri tlači cez wi-fi

 

Tlač z mobilu 

Android / iOS - po stiahnutí aplikácie od epsonu je tlač bezproblémová a pohodlná. V tomto prípade je dôležié použiť aktuýlnu verziu tlačovej aplikácii pre mobilné telefóny. Špeciálne to platí pre tlefóny od spoločnosti Apple.  

 

Linux

Tlačiareň Epson XP2150 vynikajúco poslúži aj užívateľom operčného systému Linux. Ja som funkcionalitu testoval na systéme Linux Mint (Debian). Stačí stianuť ovládač pre Linux, kliknutím nainštalovať a hotovo.    

 

 

Zhrnutie na záver....

Skvelá tlačiareň, za pár desiatok EUR s lacnými náplňami. Tak ako u každej atramentovej tlačiarne však nezabúdajte pravidelne tlačiť. Vytlačením aspoň jednej stránky každý 2-3. deň, zabránite zaschnutiu tlačovej hlavy a predĺžite životnosť tlačiarne. 

 


P.S. skúška "ohňom"

Nechal som tlačiareň stáť 3 týždne. Keď urobíte všetko nesprávne (tak ako ja) a necháte tlačiareň odstavenú nieloľko týždňov, takmer vždy nastanú komplikácia so zasychaním tlačovej hlavy. Nie však u tejto tlačiarne. Na moje veľké prekvapenie vytlačila hneď prvú stranu bez známok zaschnutia. Žiadne pásy, ani vynechané miesta. Len bezchybná farebná strana. 

 

P.S. 2 (po pol roku používania)

Tlačiareň Epson XP-2150 tlačí stále vynikajúco, Žiadne známky zasychania, či zhoršenej kvality tlače.

 

 

P.S. 3 (po roku používania)

Napriek necitlivému zaobchádzaniu tlačiareň Epson XP-2150 tlačí stále bez problémov, Vytknúť jej možno iba veľmi predčasné hlásenie nedostatku atramentu v kazetách. Ak by ste sa riadili Epson notifikáciou a vymenili kazety hneď ako Vás upozorní na nízku hladinu atramentu, vyhodíte polovicu náplne. 

 

Základné parametre:

Cena tlačiarne: 65-70€

Pripojenie: USB kábel / Wi-Fi

Podporované OS: Linux, Windows, Android, iOS

Tlač z mobilu: ÁNO

Rýchlosť tlače čiernobielo – 8 str./min.
Rýchlosť tlače farebne – 4 str./min.
Vstupný zásobník 100 listov
Výška 146 mm
Hĺbka 300 mm
Šírka 390 mm
Hmotnosť 4 kg
 
 
Tlačiareň testoval: Branislav Drozdík
Copyright 2016 - 2024 © Náplne pre tlačiarne za skvelé ceny! Lacné tonery, atramenty, cartridge, papier.